Speeltuin de Wiebert

De groenste speeltuin van Uden!

Mindervaliden

Toegankelijk voor ieder kind

De speeltuin is geschikt voor samen spelen van kinderen met en zonder handicap.
In 2009 is er met verschillende organisaties / sponsoren, die met gehandicapten werken, contact opgenomen. In samenspraak met de overkoepelende speeltuinorganisatie is een programma van eisen en wensen uitgewerkt.

Op basis daarvan zijn bestaande toestellen aangepast, nieuwe toestellen aangekocht.
Met de modernisering van de toiletten is ook voorzien in een invalidentoilet.
Er is voldoende parkeerplaats.

De leiding van Speeltuin De Wiebert nodigt iedereen van harte uit om eens een kijkje te komen nemen.

Project plan speeltuin de Wiebert toegankelijkheid maken. 
In juli 2016 is speeltuin de wiebert en stichting ’t Huufke benaderd door Drempels weg Uden. Zij hebben de vraag neer gelegd, of speeltuin de wiebert en stichting ’t Huufke open stond voor toegankelijkheid. Hierop is volop beantwoord met ja. De speeltuin is getest en ook het wijkgebouw ’t Huufke door kinderen in oktober 2016 door diverse kinderen met een handicap. Uit de test is een testrapport gekomen. Hiermee is de speeltuin vereniging de wiebert en stichting ’t Huufke en drempels weg Uden mee aan de slag gegaan. Met de aanbevelingen uit het testrapport. Er is contact gezocht met de stichting de Udense uitdaging. Via deze stichting zijn wij bij een ondernemer gekomen voor ondersteuning voor uitwerking project toegankelijkheid. Ook is er contact gelegd met de gemeente. Ook zullen wij Udense bedrijven benaderen en fondsen aanschrijven voor ondersteuningen.
Het gaat om elk kind wat wil spelen met een handicap of zonder een handicap. Het mooie van dit project is dat ook ouders of oma’s en opa’s die gebruik maken van een scootermobiel gemakkelijk met het kind bij de speeltoestellen kunnen komen. Of met de kinderwagen of rond kunnen in de speeltuin met een rollater.