Speeltuin de Wiebert

De groenste speeltuin van Uden!

Mindervaliden

Toegankelijk voor ieder kind!

Bij de vernieuwing (2017/2018) van de speeltuin voor samenspelen van kinderen met en zonder handicap is er een belangrijke plaats ingenomen. Door de realisatie hiervan is speeltuin de Wiebert toegankelijk geworden voor iedereen!

Bij de renovatie is er met verschillende organisaties, die met gehandicapten werken, contact opgenomen. In samenspraak met enkele organisaties en de speeltuinbende, is een programma van eisen en wensen uitgewerkt.

Op basis daarvan zijn bestaande toestellen aangepast, nieuwe toestellen aangekocht en een groot nieuw water-/zandtoestel speciaal ontworpen. Door de speeltuin ligt een pad wat geschikt is voor rolstoel, kinderwagen, rollator en scootmobiel. Met de modernisering van de toiletten is ook voorzien in een invalidentoilet en in een andere ruimte is een aankleedtafel en wasgelegenheid gerealiseerd. Er is ook een invalidenparkeerplaats aanwezig.

Het bestuur en vrijwilligers van speeltuin de Wiebert nodigen iedereen van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in de vernieuwde speeltuin. We horen graag uw mening!