Speeltuin de Wiebert

De groenste speeltuin van Uden!

Nieuws


Uitreiking cheque Uitreiking cheque
Zondag 4 maart 2018 om 18:46

  

Ingrid Zwets-Pelkmans van de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) overhandigt de cheque aan Peter van Lanen van De Wiebert.

NSGK schenkt 15.000 euro aan Speeltuinvereniging de Wiebert

za 3 mrt 2018, 19:07     

Uden -  Speeltuinvereniging de Wiebert is eind vorig jaar, samen met Drempels weg Uden, op zoek gegaan naar sponsoren om de toegankelijkheid van de speeltuin te verbeteren. Een van de sponsoren is  NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) die vanmiddag een cheque ter waarde van 15.000 euro aanbood voor een  aankleedtafel voor kinderen met een beperking en voor het verder toegankelijk maken van de speeltuin voor elk kind. Naast de gift van NSGK volgen nog andere giften. Ook de gemeente Uden draagt flink bij. De speeltuinvereniging heeft zelf ook een financiële bijdrage in het project begroot.

NSGK vindt dat kinderen met een handicap het recht hebben om  veilig buiten te kunnen spelen, samen met andere kinderen. Buitenspelen gaat voor veel kinderen met een beperking echter niet vanzelf. Vaak zijn hun mogelijkheden beperkt doordat ze niet overal, met bijvoorbeeld een rolstoel of driewielerfiets, kunnen komen. Terwijl samen buitenspelen juist voor hen zo belangrijk is. Zo kunnen ze hun grenzen en mogelijkheden ontdekken en ontmoeten ze vriendjes en vriendinnetjes.  Speeltuin de Wiebert en Drempels Weg Uden en wijkgebouw 't Huufke vinden het belangrijk, dat er voorzieningen zijn voor  kinderen met een beperking.

Leefbaarheid 
Speeltuinvereniging de Wiebert vindt de leefbaarheid in de wijk en daarbuiten zeer belangrijk.  In het oprichtingsjaar 1965 was er in de gemeente Uden al behoefte aan een speelgelegenheid en ontmoetingsplaats en dat is nog steeds zo. De meeste vrije tijd brengen kinderen en jongeren nog altijd buiten door. Met de toenemende bebouwingsdichtheid en het drukke verkeer is er juist vandaag de dag behoefte aan ruimte waar zij veilig kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Buiten spelen is niet alleen ontspannend en uitdagend, maar ook van groot belang voor de motorische en sociale ontwikkeling. Ook is de speeltuin een ontmoetingsplaats voor ouders, oma's en opa's en daarmee een impuls voor de leefbaarheid. Met het verbeteren van de toegankelijkheid is de speeltuin echt een unieke voorziening voor de hele gemeente en daarbuiten. 


«  Nieuws overzicht..